Kinderen alweer 5 dagen bij de gastgezinnen

Afgelopen zondag 11 juni kwamen 37 arme Bosnische kinderen na een busreis van 24 uur aan in Bergharen. Uiteraard waren zij moe, maar ook erg nieuwsgierig in welk gastgezin zij20170610 233612 geplaatst zouden  worden. Maar wat een warm welkom kregen zij van hun gastgezinnen! Velen herkenden hun nieuwe gasten aan de fotoboekjes die de kinderen ca. 2 uur voor aankomst in de bus hadden gekregen. Na even wat gedronken te hebben, begon de koppeling van de DSC07880kinderen aan hun gastgezinnen. Vanzelfsprekend nog wat schuchter en soms met wat tranen in de ogen werden zij voorgesteld aan hun gastgezinnen. 
De eerste dagen zijn altijd het moeilijkst. Men moet aan elkaar wennen en in het begin is de communicatie soms wat lastig. Ook zijn er vooral de eerste dagen enkele kinderen met heimweeproblemen. Naarmate de dagen verstrijken, worden die problemen snel minder. Ook de activiteiten op dinsdagavond de workshop en de kledingbeurs
DSC07987
 en donderdag een heerlijke dag in de Maisdoolhof in Malden, helpen om de heimwee snel te verminderen. Het is heel belangrijk dat de kinderen elkaar weer zien en spreken.
 
Het is geweldig om te zien hoe de kinderen in die paar dagen alweer verknocht zijn aan hun fantastische gastgezinnen! 
DSC08031
Sommigen spreken al uit dat het op 1 juli, de dag van vertrek, erg moeilijk voor hen zal gaan worden. Ook hebben nu al diverse gastgezinnen besloten om in september met de gastouderreis mee te gaan! Zondag de  picknick; de weersvoorspellingen zijn erg goed, dus dat belooft veel goeds! Vol vertrouwen gaan we de komende 2 weken tegemoet!