Zaterdag 9 december 21.20 uur Andere Tijden Bosnie

Het vorig jaar is Anne Verwaaij mee geweest op de gastouderreis en zoals zij zelf schrijft “Dat heeft toen erg veel indruk gemaakt op mij en ik heb sindsdien bij het geschiedenisprogramma Andere Tijden, waar ik werk, ervoor gepleit om een uitzending te maken over Bosnië. Nu is het eindelijk zover! Aanstaande zaterdag gaat de aflevering over de Bosnische burgeroorlog en de honderden vluchtelingen die de Rotterdamse lasser Hasan Huremovic in 1992 op eigen houtje naar Nederland haalde.”

Omdat Anne web redacteur is van Andere Tijden, heeft ze zelf ook nog een extra verhaal geschreven en extra beelden verzameld van Bosnische vluchtelingen in en rondom Tuzla in 1993 voor onze site: https://www.anderetijden.nl/programma/1/Andere-Tijden/aflevering/730/De-bussen-van-Hasan-Huremovic

Zij vraagt ons of wij hier aandacht aan willen besteden op Facebook, website en de mail. Want schrijft zij “dit is echt tot stand gekomen doordat mijn ouders al jaren kinderen opvangen en ik het ook met eigen ogen heb mogen zien hoe Bosnië nu is (en dat heeft echt veel indruk gemaakt).”

Anne heeft voorproefjes gemaakt van de aflevering: https://we.tl/aydPSCPi6o en we mogen dit verspreiden en dat doen ik graag. Verder heeft Anne ook nog onze persfoto in de bijlage gezet.

Alle ontvangers mogen dit verder verspreiden zodat zoveel mogelijk mensen hiernaar kunnen kijken!